Μου αρέσουν οι λεμονάτες γεύσεις και το άρωμα του λεμονιού σε φαγητά και γλυκά ..
Ένα από τα γλυκά που έμαθα από πολύ νωρίς να φτιάχνω είναι η τάρτα λεμονιού με μαρέγκα.Ενα γλυκό που θέλει την ώρα του να ολοκληρωθεί αλλά σας βγάζει ασπροπρόσωπους όπου και αν το σερβίρετε ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
(ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ)
250 γρ βούτυρο( σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
125 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό κιλό κόκκινη φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.
Προσθέτετε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Εγώ την μοιράζω σε 2 μέρη .. Το ένα μέρος μένει για την τάρτα και το άλλο πάει στο ψυγείο τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη .. Διατηρείται για 3-4 μέρες ..Την έχω κάβα για πάστα φλόρα με μαρμελάδα η τάρτα με κρέμα φράουλας που σκέφτομαι να φτιάξω.
Ανοίγουμε φύλλο.Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Το τρυπάμε με το πιρούνι κι το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί από 10-15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
μισό φλυτζανι τσαγιού κόρν φλάουερ
1 φλυτζανι ζάχαρη
3 κροκάδια αυγών
Μισό φλιτζάνι χυμό λεμόνι( και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί )
ξύσμα ενός λεμονιού
3 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
1,1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε κόρν φλάουερ , ζάχαρη και αλάτι συν το νερό μέσα σε κατσαρόλα σε μπαίν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξη. Χτυπάμε κροκάδια,βανίλιες,χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ξανά. Την βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο.
Αμα κρυώσει την βάζουμε μέσα στην τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες περίπου .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
6 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κρεμόριο(δυνατή ταχύτητα).
Η μαρέγκα πρέπει νάναι σφικτή και μην τρέχει.
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο.
Βάζουμε την μαρέγκα από πάνω. Τραβάμε
<μύτες > προς τα πάνω με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα και ψήνουμε
(πάνω αντίσταση η γκριλ) για 5-8 λεπτά σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο
(ανεβάστε το ταψί σας από την μεσαία θέση,ενα σκαλί προς στα πάνω).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
Ένα από τα γλυκά που έμαθα από πολύ νωρίς να φτιάχνω είναι η τάρτα λεμονιού με μαρέγκα.Ενα γλυκό που θέλει την ώρα του να ολοκληρωθεί αλλά σας βγάζει ασπροπρόσωπους όπου και αν το σερβίρετε ...
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
(ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ)
250 γρ βούτυρο( σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
125 γρ ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
2 αυγά
2 βανίλιες και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
μισό κιλό κόκκινη φαρίνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ βούτυρο,ζάχαρη και αλάτι με το φτερό να ασπρίσουν.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε τις βανίλιες και το ξύσμα.
Βγάζετε το φτερό και βάζετε το εξάρτημα για το ζύμωμα.
Προσθέτετε το αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Εγώ την μοιράζω σε 2 μέρη .. Το ένα μέρος μένει για την τάρτα και το άλλο πάει στο ψυγείο τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη .. Διατηρείται για 3-4 μέρες ..Την έχω κάβα για πάστα φλόρα με μαρμελάδα η τάρτα με κρέμα φράουλας που σκέφτομαι να φτιάξω.
Ανοίγουμε φύλλο.Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί.Το τρυπάμε με το πιρούνι κι το βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί από 10-15 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ
μισό φλυτζανι τσαγιού κόρν φλάουερ
1 φλυτζανι ζάχαρη
3 κροκάδια αυγών
Μισό φλιτζάνι χυμό λεμόνι( και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί )
ξύσμα ενός λεμονιού
3 βανίλιες
ελάχιστο αλάτι
1,1/4 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε κόρν φλάουερ , ζάχαρη και αλάτι συν το νερό μέσα σε κατσαρόλα σε μπαίν μαρί. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξη. Χτυπάμε κροκάδια,βανίλιες,χυμό λεμονιού και το ξύσμα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ξανά. Την βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο.
Αμα κρυώσει την βάζουμε μέσα στην τάρτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 ώρες περίπου .
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ
6 ασπράδια αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας κρεμόριο
ξύσμα από ένα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε την ζάχαρη και το κρεμόριο(δυνατή ταχύτητα).
Η μαρέγκα πρέπει νάναι σφικτή και μην τρέχει.
Βγάζουμε την τάρτα από το ψυγείο.
Βάζουμε την μαρέγκα από πάνω. Τραβάμε
<μύτες > προς τα πάνω με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε από πάνω το ξύσμα και ψήνουμε
(πάνω αντίσταση η γκριλ) για 5-8 λεπτά σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο
(ανεβάστε το ταψί σας από την μεσαία θέση,ενα σκαλί προς στα πάνω).
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και φυλάσσουμε στο ψυγείο ..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης)
2 σχόλια:
super!
thank you!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!