Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΦΗΜΙΣΜΕΝΑ ΙΤΑΛΙΚΑ ΠΙΑΤΑ (ΣΥΝΕΧΕΙΑ) ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

Αφιέρωμα σε φημισμένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας που όλοι κάπου τα έχουμε ακούσει 
η μπορεί να τα έχουμε γευτεί . 


ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΙΛΑΝΕΖΕ


Το Μοσχάρι Μιλανέζε είναι ένα πιάτο που ονομάστηκε και δημιουργήθηκε 
στην βόρεια ιταλική πόλη,το Μιλάνο την πιο όμορφη πόλη της επαρχίας της Λομβαρδίας. 
Είναι ένας απλός αλλά εντυπωσιακός τρόπος να μαγειρέψεις μια μοσχαρίσια μπριζόλα. Είναι 
το τέλειο πιάτο κρέατος για ένα ελαφρύ γεύμα η ένα καλοκαιρινό δείπνο .

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΙΛΑΝΕΖΕ

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Αγοράστε το κρέας . Όταν αγοράζετε μια μοσχαρίσια μπριζόλα έχετε 2 επιλογές : με κόκκαλο η χωρίς κόκκαλο . Μερικές συνταγές προτείνουν μπριζόλα χωρίς κόκκαλο .
Δεν πρόκειται να επηρεαστεί η γεύση αν βγάλετε το κόκκαλο και ειλικρινά 
είναι πιο εύκολο να την μαγειρέψετε έτσι. 
Μερικές < αυθεντικές > συνταγές λένε ότι η μπριζόλα πρέπει να έχει κόκκαλο 
αλλά όποιος έχει επισκεφτεί το Μιλάνο  ξέρει ότι σε πολλά εστιατόρια
 φτιάχνουν αυτό το πιάτο χωρίς το κόκκαλο.
 Ζητήστε από τον χασάπη σας να σάς κόψει τις  μπριζόλες σας με 
 πάχος μισής ίντσας (1 δάκτυλο χοντρές) .

2 . Ετοιμάστε το κρέας . Βάλτε κάθε  μπριζόλα ανάμεσα σε 2 κομμάτια πλαστικής
 διάφανης μεμβράνης  και χτυπήστε την για να την μαλακώσετε .
Η μεμβράνη θα εμποδίσει το κρέας να κολλήσει στο μπάτ(μανιτάρι)
 η στο ξύλινο σφυρί σας  η στο γουδοχέρι σας . Ξεκινήστε το χτύπημα 
από το κέντρο προς τα έξω. Συνεχίστε μέχρι η μπριζόλα σας να πλατύνει 
και να λεπτύνει αρκετά .

3.Σε 3 διαφορετικά μπώλ βάλτε αλεύρι- κτυπημένα αβγά- φρυγανιά τριμμένη.
Αρχίστε  πρώτα αλευρώνοντας το κρέας  και τινάζοντας το να φύγει το έξτρα αλεύρι.
κατόπιν βουτήξτε  την μπριζόλα στο αυγό και μετά στην φρυγανιά.
Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν οι μπριζόλες .


4.Σε ένα τηγάνι βάλτε 3 κουταλιές λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Τοποθετήστε απαλά τις μπριζόλες στο τηγάνι .
Σωτάρετε για περίπου 4 λεπτά και γυρίστε πλευρά  με την τσιμπίδα.
Πρέπει να  γίνουν τραγανές και να πάρουν ενα καφέ χρώμα.
Σωτάρετε και την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά και βάλτε τις σε χαρτί κουζίνας 
να αφήσουν το λάδι τους . Αλατίστε τις ελαφρά.
Συνεχίστε με τις υπόλοιπες μπριζόλες  και προσθέστε λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί.

5. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτο.Φτιάξτε σε ενα μπωλ  σαλάτα με φύλλα ρόκας , μικρά φρέσκα ντοματάκια κομμένα στη μέση  και δυο 2 κουταλιές βινεγκρέτ με βαλσάμικο ξύδι ( για να φτιάξετε την βινεγκρέτ βαλσάμικου :
3 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι-1 κουταλιά τσαγιού μουστάρδα Ντιζόν
1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από πρέσα - 3/4 φλιτζανιού καλό ελαιόλαδο 
 αλάτι- πιπέρι . Βάλτε τα στο μίξερ και αναμείξτε. 
Μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε ένα βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο . 
Ανακινήστε προτού την χρησιμοποιήσετε.)



Σερβίρετε τις μπριζόλες μαζί με την σαλάτα ρόκας .
Οι Ιταλοί την βάζουν από πάνω από το κρέας .




ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!


ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ  ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!!


ΡΕΝΑ Κ. 





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρηνουλα μου σ ευχομαι να εχεις παντα επιτυχιες !!!και συντομα οι καταπληκτικες αυτες συνταγες και σε βιβλιο !!! φιλακια πολλα Ελενη Κοκκαρι

koykoycook είπε...

Ελένη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια . Από το στόμα σου και στου θεού το αυτή !!!! ΡΕΝΑ Κ.
Γράψε μου τι θέλεις να δεις και να διαβάσεις στο μπλογκ μου είτε συνταγές είτε κάτι εντελώς άσχετο !!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!