Νηστεία μεν, με γκουρμέ νότες δε.
Η μεγάλη βδομάδα πλησιάζει και η πλειοψηφία από μας τουλάχιστον για 6 μέρες
θα νηστέψει.
Τα νηστίσιμα της σαρακοστής δεν είναι ανάγκη να είναι άνοστα και νερόβραστα.
Ξεκινώντας από χθές και μέχρι την βδομάδα του Πάσχα θα σας προτείνω
πεντανόστιμες συνταγές γεμάτες γεύσεις και άρωμα από μπαχαρικά και
μυρωδικά της ελληνικής γης .
Αποδεικνύοντας έτσι περίτρανα ότι υπάρχουν πάρα πολλά πιάτα για την νηστεία
και για αποτοξίνωση από το κρέας και γενικά τα ζωικά προϊόντα.
Παραδοσιακές συνταγές λοιπόν, πρωτότυπα πιάτα , νηστίσιμες εκδοχές κλασσικών
πιάτων και γκουρμέ εκπλήξεις που θα δούμε μαζί τις επόμενες μέρες.
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΑΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500γρ σπαγγέτι η ότι ζυμαρικό προτιμάτε
καλαμποκέλαιο
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
3 πράσα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετούλες
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1 γεμάτη κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
12 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες η μαύρες αν προτιμάτε
1 μεγάλη κουταλιά κάππαρη
Μισό νεροπότηρο γλυκό η ημίγλυκο κρασί
αλάτι και μαύρο πιπέρι
2-3 αποξηραμένες πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι μας al dente σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό .
Τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα στο τρυπητό λίγο καλαμποκέλαιο για να μην κολλήσουν και γίνουν μια μάζα . Το ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα . Κλείνουμε το καπάκι για να παραμείνουν ζεστά.
2. Βάζουμε καλαμποκέλαιο σε μια κατσαρόλα .
Σοτάρουμε τα μανιτάρια να μαραθούν προσθέτουμε τα πράσα για να μαλακώσουν ,
τις πιπεριές , μετά τα κρεμμύδια ( φρέσκα και ξερά) και στο τέλος το σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ και τον ντοματοπελτέ και προσθέτουμε νερό
όσο να σκεπάζονται καλά τα υλικά μας . Ρίχνουμε και τις πιπερίτσες τσίλι χαμηλώνουμε
την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να συμπυκνωθεί.
Λίγο πριν την βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε και την κάππαρη .
3. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι , περιχύνουμε με την σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω
με τον μαιντανό.
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!