ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ
Η πάστα φλόρα είναι απο τα πρώτα γλυκά που έμαθα να κάνω .Η συνταγή που θα σας δώσω είναι από ενα παλιό βιβλίο < Η ελληνική κουζίνα τής Σοφίας Σκούρα>από τις εκδόσεις Φυτράκη.
Αν δείτε το βιβλίο μου θα καταλάβετε οτι έχει χρησιμοποιηθεί πολύ .
Μέχρι σήμερα έχω δοκιμάσει και άλλες συνταγές για πάστα φλόρα αλλά καμμιά μέχρι
στιγμής δεν με κέρδισε όσο αυτή που θα γράψω παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού Βιτάμ η βούτυρο λιωμένο
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι κοφτό μπαίκιν πάουντερ ( αν βάλετε κόκκινη φαρίνα δεν χρειάζεται το μπαίκιν)
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
1 ασπραδι αυγού
Μαρμελάδα ροδάκινο η βερίκοκο (1 με 1,1/2 φλιτζάνι)η όποια άλλη μαρμελάδα θέλετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ .
Βάζετε το μείγμα σε λεκάνη και ρίχνετε το βούτυρο λιωμένο,τον κρόκο,την ζάχαρη,
το λεμόνι και το κονιάκ. Ζυμώνετε να γίνει μια ζύμη μαλακή .
2.Την χωρίζετε σε 2 κομμάτια .Ανοίγετε με τον πλάστη το 1 κομμάτι πάνω σε
αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο χονδρό 2 εκατοστών περίπου και το βάζετε
σε στρογγυλό σκεύος τάρτας που έχετε βουτυρώσει καλά.
Βάζετε την μαρμελάδα μέσα στην τάρτα και την απλώνετε ομοιόμορφα .
3.Ανοίγετε και το άλλο κομμάτι με τον πλάστη . Κόβετε με κόφτη πίτσας λωρίδες
πάχους ενός δακτύλου και τα τοποθετείτε πάνω στην μαρμελάδα έτσι ώστε να
σχηματίζουν μικρά τετραγωνάκια η σταυροειδώς .
Για να κολλάνε εύκολα αλείφετε με ασπράδι τα σημεία που κολλάτε τις λωρίδες
πάνω στα άκρα της ζύμης- βάσης .
4. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επι 30-40 λεπτά αφήνετε να κρυώσει
εντελώς και να πήξει η μαρμελάδα και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια.
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!!
ΡΕΝΑ Κ.
5 σχόλια:
Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ. ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΤΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΑΔΙΚΑ.
Μια χαρά είναι η αναλογίες!!!!!Πεντανόστιμη!!!!!!!!!
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μιά φίλη. Φανταστείτε την έκπληξη μου όταν είδα οτι είναι ίδια με του βιβλίου της Σοφίας Σκούρα που έχω από τη μάνα μου. Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές. Είναι η καλύτερη. Ίσως λίγο παραπάνω στο χρόνο ψησίματος. Νόρα
Πολύ καλή φαντάζομαι αφού την υπογράφει η Σκούρα
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!