Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΙΚΑ ΜΑΣΑΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ!!

Η ινδική κουζίνα «παντρεύει» τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν τα καρυκεύματα με απλά, καθημερινά προϊόντα, όπως το γάλα και το γιαούρτι. Φημίζεται για τα μπαχαρικά της.Πραγματικά, ακόμη και τα βραστά λαχανικά έχουν γεύση από μπαχαρικά. Τα κυριότερα είναι ο κόλιανδρος, η δάφνη, το κύμινο και το κάρι. Από την Ινδία, επίσης, προέρχεται το πιπέρι, το σινάπι, η κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Στην Ινδία κάθε καλός μάγειρας φτιάχνει ένα κάρι -μίγμα από τριμμένα αρωματικά μπαχαρικά, όπως καρδάμωμο, κανέλα, γαρύφαλλο, κύμινο, μοσχοκάρυδο και κουρκουμά. Το μείγμα μπαχαρικών φυλάγεται μέσα σε βάζο στην κουζίνα και χρησιμοποιείται σε όλα σχεδόν τα φαγητά
Πηγή http://taxidistisindies.blogspot.gr
Tikka σημαίνει τεμάχια, masala αναφέρεται στα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
3 πολύχρωμες πιπεριές σε ροδέλες
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
αλάτι-μαύρο πιπέρι
1 βάζο σάλτσα κάρυ Τίκα μασάλα
1 βάζο κοκτέιλ κρεμμυδάκια


Βάζετε το κοτόπουλο να σωταριστεί με λίγο ηλιέλαιο.
Σε ξεχωριστό σκεύος σωτάρετε το κρεμμύδι.
Ρίχνετε τις πιπεριές.
Και το σκόρδο.
Το κοτόπουλο πρέπει να σωταριστεί μέχρι να μαλακώσει καλά..
 Προσθέτετε στο μείγμα των λαχανικών τα κολοκύθια.
Τα αφήνετε να μαλακώσουν καλά.
Τα ρίχνετε στο κοτόπουλο.
 Προσθέτετε την σάλτσα.
 Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια κοκτέιλ.

 Το αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

Καλή σας όρεξη!!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!