Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

ΚΡΑΜΠΛ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ!!

Το Κράμπλ φρούτων είναι ένα σπιτικό γλυκό που παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα. Προέρχεται από τις Αγγλο-σαξονικές χώρες και διαδόθηκε εύκολα στην Γαλλία. Σερβίρεται ζεστό, μόνο του η με μια χλιαρή κρεμ Ανγκλέζ. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε ατομικά πυρεξάκια.Τα μήλα, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα είναι ιδανικά φρούτα για Κράμπλ..Η συνταγή είναι από το βιβλίο < Τεχνικές ζαχαροπλαστικής και επιδόρπια > της περίφημης γαλλικής σχολής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Gordon Bleu..
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
80 γρ βούτυρο
160 γρ αλεύρι
30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανιλέτες
12 αχλάδια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 νεκταρίνια ψιλοκομμένα
100 γρ ζάχαρη για πασπάλισμα 

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 C.
Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου.
Το ρίχνετε στο αλεύρι ...
 .. μαζί με την ζάχαρη και τις βανιλέτες....

Ψιχουλιάζετε το μείγμα με τα δάκτυλα σας.

 Καθαρίζετε τα αχλάδια  και ρίχνετε την ζάχαρη..
Κάνετε το ίδιο με τα νεκταρίνια.
Τα σκεπάζετε με το μείγμα του αλευριού.

Το ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει για 45 περίπου λεπτά.


Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!