Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Η ΤΥΡΟΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΣΟΛΟΧΑΣ!!

Η γιαγιά μου η Ουρανία αποκαλούσε <τσολόχες> τις ανοικοκύρευτες γυναίκες που δεν έκαναν τίποτα σωστά ,όχι γιατί είχαν άγνοια αλλά γιατί ήταν τεμπέλες.Στο koykoycook ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν τεμπέλες γυναίκες πια, αλλά γυναίκες που δεν έχουν χρόνο.Ετσι λοιπόν σήμερα σας προτείνουμε μια γρήγορη τυροπατσαβουρόπιτα που θα σας καταπλήξει με την γεύση της.
Το πιο καλό προσόν της όμως είναι το πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται..

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500 γρ κρούστα
125 γρ βούτυρο λιωμένο
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
10 αυγά
400 γρ λευκό τυρί Σάμου
πιπέρι

Βουτυρώνετε ένα ταψί.
 Αρχίζετε να τσαλακώνετε ένα ένα τα φύλλα της κρούστας και να τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο.
 Λιώνετε το βούτυρο( όχι να κάψει).
Όταν τελειώσετε  το ταψί σας πρέπει να δείχνει έτσι.
Με ένα κουτάλι ρίξτε παντού στα τσαλακωμένα φύλλα το βούτυρο. Όταν τελειώσετε βρέξτε τα φύλλα με λίγο νερό και βάλτε το ταψί σε μέτριο φούρνο για να πάρει η κρούστα χρώμα.
Ψιχουλιάστε το τυρί.
Σπάστε τα αυγά σε ένα μπώλ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.Χτυπήστε τα να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το πιπέρι.
Βγάλτε την κρούστα από τον φούρνο μόλις ροδίσει.
Ρίξτε το τυρί από πάνω από το ψημένο φύλλο.Πιέστε το  με τα δάκτυλα σας να <μπεί> μέσα στην κρούστα.

Ρίξτε το μείγμα των αυγών πάνω από το τυρί.

Ξανά με τα δάκτυλα σας βοηθήστε το μείγμα να <μπεί> μέσα στην κρούστα και να την διαποτίσει..
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C  μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια περίπου για 15 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!