Όταν πρωτοπήγα πρώτη φορά στην Πάτμο ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 80 με τους γονείς μου.. Ξαναγύρισα αρκετά χρόνια μετά στην δεκαετία του 90 ... και κόλλησα!! Η Πάτμος είναι ερωτεύσιμη!! Μοναδική!! Μυστηριώδης!! Μπορώ να παινευτώ ότι την ξέρω σαν την ανάποδη του χεριού μου !! Και οι άνθρωποι εκεί υπέροχοι!!Οι φίλοι μου !!
Ο Γιάννης ,η Γεωργία,ο Μπάμπης,η Νίτσα...!!
Και φυσικά τα γλυκά, τα πουγγάκια, τα αμυγδαλωτά, οι Πατμιακές τυρόπιτες από το ζαχαροπλαστείο του Κουμάνη στην πλατεία.....
3,1/2 κούπας ασπρισμένα αμύγδαλα
2,1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπώλ.
Προσθέτετε την άχνη.
Ανακατεύετε καλά.
Κάνετε μια γούβα στην μέση και ρίχνετε...
...τον χυμό λεμονιού....
...την εσάνς πικραμύγδαλου και τα μισά ασπράδια.
Δουλεύετε με τα δάκτυλα το μείγμα.
Ρίξτε και το υπόλοιπο ασπράδι για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή.
Βάλτε άχνη σε μια πιατέλα..
Πλάστε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού η σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
Βουτήξτε τα στην άχνη και βάλτε τα σε πιατέλα.
Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη για να μην σας στεγνώσουν. Βγαίνουν 30 κομμάτια..
Σήμερα λοιπόν αφιερώνω αυτή την ανάρτηση στο νησί που θα ήθελα να ζω, τουλάχιστον 6 μήνες τον χρόνο!!
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ3,1/2 κούπας ασπρισμένα αμύγδαλα
2,1/2 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
μισό κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 ασπράδια ελαφρά χτυπημένα
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μούλτι.
Τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπώλ.
Προσθέτετε την άχνη.
Ανακατεύετε καλά.
Κάνετε μια γούβα στην μέση και ρίχνετε...
...τον χυμό λεμονιού....
...την εσάνς πικραμύγδαλου και τα μισά ασπράδια.
Δουλεύετε με τα δάκτυλα το μείγμα.
Ρίξτε και το υπόλοιπο ασπράδι για να γίνει μια ζύμη μάλλον σφικτή.
Βάλτε άχνη σε μια πιατέλα..
Πλάστε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα μικρού αχλαδιού η σε όποιο άλλο σχήμα θέλετε.
Βουτήξτε τα στην άχνη και βάλτε τα σε πιατέλα.
Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη για να μην σας στεγνώσουν. Βγαίνουν 30 κομμάτια..
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Στέλιος Μυλιώτης-Ρένα Κώστογλου)
2 σχόλια:
πωπω ομορφιες και νοστιμιες !!!!!!!!!δοκιμασε να βαμεις αντι βανιλια ανθονερο
ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΒΑΝΙΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΣΑΝΣ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΤΟ ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΚΡΑΜΥΓΔΑΛΟΥ !!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!