Οι ιστορικοί γευσιγνώστες δεν συμφωνούν για την ιστορία και την σύνθεση της σαλάτας του σεφ και πόσο μάλλον ποιος ήταν ο πρώτος δημιουργός της..
Το όνομα που πολύ συχνά συνδέεται με την ιστορία της περίφημης αυτής σαλάτας είναι ο Louis Diat, σεφ του ξενοδοχείου Ritz-Carlton στην Νέα Υόρκη το 1940.Άλλοι την αποδίδουν στον σεφ Victor Seydoux του ξενοδοχείου Statler στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης και άλλοι στον σεφ Jacques Roser του ξενοδοχείου Πενσιλβάνια στην ίδια πόλη.
Όποιος όμως και αν την επινόησε ,το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια δροσιστική σαλάτα
που εξαφανίζεται πρώτη από τα τραπέζια και τους μπουφέδες του καλοκαιριού...
Εγώ σήμερα έφτιαξα μια πραγματικά μεγάλη σαλάτα γιαυτό προσαρμόστε την δοσολογία σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες..
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
7 σφικτά βρασμένα αυγά
1 Αιςμπεργκ ψιλοκομμένο
μισό κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
400 γρ Ένταμ φέτες ψιλοκομμένο
400 γρ ζαμπόν μπούτι ψιλοκομμένο
5-6 καρότα τριμμένα στο μούλτι
500 γρ μαγιονέζα
250 γρ κέτσαπ
1 σφηνάκι άσπρο ξύδι
6 ντομάτες κομμένες σε τέταρτα
Βράζετε τα αυγά.
Ψιλοκόβετε το μαρούλι Αισμπεργκ.
Ψιλοκόβετε το τυρί.
Βάζετε το μαρούλι σε μπώλ και ρίχνετε το τυρί....
... το κόκκινο λάχανο....
... το ζαμπον....
.....το καρότο.....
Βάζετε την μαγιονέζα σε ένα μπώλ.
Προσθέτετε το κέτσαπ...
.....και το άσπρο ξύδι...
Κόβετε τις ντομάτες και τα αυγά σε τέταρτα.
Περιχύνετε την σαλάτα με την σώς.
Στολίζετε με τα αυγά και τις ντομάτες....και σερβίρετε.....Μπορείτε να προσθέσετε ακόμα γλυκό καλαμπόκι, βραστό κοτόπουλο η αρακά.
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
1 σχόλιο:
poli kalooo mu anoikses thn oreksi miaaaam :P
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!