Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΤΡΑΙΦΛ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ,ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ!!

Το Τράιφλ είναι ένα γρήγορο,δροσερό και καλοκαιρινό γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και
τρώγεται από όλους ακόμα πιο γρήγορα. Αυτή την συνταγή την έφτιαξα για πρώτη φορά την δεκαετία του 90 και συνεχίζω με μερικές αλλαγές καθώς περνούν τα χρόνια να την φτιάχνω μέχρι σήμερα..
Η πρώτη γνωστή χρήση της ονομασίας Τράιφλ ήταν για για μια συνταγή με κρέμα φτιαγμένη
με ζάχαρη,τζίντζερ και ροδόνερο που δημοσιεύτηκε στην Αγγλία το 1596 σε ένα βιβλίο
"The good housewife's Jewell" από τον Thomas Dawson. Εξήντα χρόνια μετά προστέθηκε το γάλα και
η κρέμα κάσταρντ  απλωνόταν πάνω από ψωμί μουσκεμένο με αλκοόλ.Κατόπιν προστέθηκαν και
τα φρούτα ανάμεσα στην κρέμα και σιγά σιγά πήρε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
10-12 σαβουαγιάρ
250γρ δαμάσκηνα
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο
1 κουτί κομπόστα ανανά
1 γκαρνί γιώτης (2 φάκελοι)
2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος Arla
1 κουταλάκι κρεμόριο
1 φάκελο topping ζαχαροπλαστικής φράουλα γιώτης
1 βαθύ μπώλ
Βράστε τα δαμάσκηνα μέσα στο σιρόπι από την κονσέρβα του ανανά μέχρι να το απορροφήσουν όλο. Αφήστε τα να κρυώσουν και ψιλοκόψτε τα.
Ψιλοκόψτε τον ανανά.
 Ψιλοκόψτε το ροδάκινο εκτός από ένα που θα κρατήσετε για διακόσμηση..
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το γκαρνί και το γιαούρτι. Προσθέστε το κρεμόριο.

Βρέξτε τα σαβουαγιάρ με το σιρόπι από το ροδάκινο και στρώστε τα.
Βάλτε μια στρώση κρέμα από πάνω.
Βάλτε τα ψιλοκομμένα ροδάκινα πάνω από την στρώση της κρέμας..

Συνεχίστε με κρέμα....
 .... μετά με τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα...
Απλώστε άλλη μια στρώση κρέμας γιαουρτιού.
 Βάλτε το ροδάκινο στην μέση και
απλώστε γύρω γύρω το ψιλοκομμένο
ανανά.
 Στο ενδιάμεσο βάλτε το topping ζαχαροπλαστικής φράουλα.
Βάλτε στο ψυγείο να παγώσει βάζοντας από πάνω σελοφάν.
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!