Η πατάτα (επιστ. Στρύχνον το κονδυλόρριζον, Solanum tuberosum) γνωστή και ως "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Στρυχνοειδών (Solanaceae). Καλλιεργείται για τους εδώδιμους κονδύλους της, οι οποίοι είναι πλούσιοι σε άμυλο και αποτελούν τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας.Στην Ελλάδα την έφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας. Στην αρχή καλλιεργήθηκε σε περιορισμένη κλίμακα, πειραματικά, στην περιοχή της Tίρυνθας. Λέγεται μάλιστα ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω της επιφυλακτικότητας των Ελλήνων προς το νέο τρόφιμο τις κλείδωνε σε αποθήκες τις οποίες εσκεμμένα άφηνε αφύλακτες τη νύχτα, ώστε να μπορεί ο λαός να τις κλέψει νομίζοντας ότι είναι πολύτιμες.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό πατάτες τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
3 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ρίγανη
100 γρ αλεύρι( και παραπάνω αν χρειαστεί)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη.Τις βάζετε στο τρυπητό και τις πιέζετε να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
..Το αλάτι και το πιπέρι.
...Το αλεύρι.
...Και στο τέλος την ρίγανη.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και ρίχνετε λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειαστεί.Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό.
Τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο. Ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα στο τηγάνι.Το κουτάλι για να μην κολλάει πάνω του το μείγμα να το βουτάτε σε ένα ποτήρι με νερό.
Είναι έτοιμοι μόλις χρυσίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα αν θέλετε τριμμένο τυρί η ψιλοκομμένο μπέικον.
Μπορείτε να αφαιρέσετε την ρίγανη και να βάλετε μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Σερβίρονται συνοδεία δροσερής σαλάτας.
Καλή σας όρεξη!!
Ευχαριστούμε τον Κο Στέλιο Μυλιώτη για την συνταγή και την άψογη εκτέλεση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό πατάτες τριμμένες στον χονδρό τρίφτη
3 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ρίγανη
100 γρ αλεύρι( και παραπάνω αν χρειαστεί)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Τρίβετε τις πατάτες στον τρίφτη.Τις βάζετε στο τρυπητό και τις πιέζετε να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτετε τα αυγά.
Ρίχνετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
..Το αλάτι και το πιπέρι.
...Το αλεύρι.
...Και στο τέλος την ρίγανη.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και ρίχνετε λίγο ακόμα αλεύρι αν χρειαστεί.Το μείγμα πρέπει να είναι ρευστό.
Τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο. Ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα στο τηγάνι.Το κουτάλι για να μην κολλάει πάνω του το μείγμα να το βουτάτε σε ένα ποτήρι με νερό.
Είναι έτοιμοι μόλις χρυσίσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα αν θέλετε τριμμένο τυρί η ψιλοκομμένο μπέικον.
Μπορείτε να αφαιρέσετε την ρίγανη και να βάλετε μοσχοκάρυδο τριμμένο.
Σερβίρονται συνοδεία δροσερής σαλάτας.
Καλή σας όρεξη!!
Ευχαριστούμε τον Κο Στέλιο Μυλιώτη για την συνταγή και την άψογη εκτέλεση.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!