Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!

Την Κίς Λορέν την πρωτοέμαθα με κίτρινα τυριά, ζαμπόν και μπέικον..
Πάντα την θεωρούσα <βαριά> για τα δικά μου γούστα μέχρι που αποφάσισα μια μέρα να την ελληνοποιήσω.Να την κάνω ελαφριά με χρώμα και γεύση Ελλάδος.Και φέτος την φτιάχνω σχεδόν κάθε πρωί για τον πρωινό μπουφέ του Samian Blue Hotel στην παραλία της Γάγκου στην πόλη της Σάμου.

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φύλλο σφολιάτας
350 γρ φέτας η πιο πολύ(εξαρτάται πόσο τυρένια την θέλετε)
4-5 αυγά
Περίπου 2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
Ντομάτα σε ροδέλες
ψιλοκομμένη πιπεριά
βούτυρο για το ταψί
Βουτυρώνετε το ταψί σας.
Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας και το πιέζετε
να <ανεβεί> γύρω-γύρω στα τοιχώματα του ταψιού.Αν θέλετε χρησιμοποιήστε 2 φύλλα.
Χτυπάτε με σύρμα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος.
 Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί σας προσεκτικά να μην σας ξεχειλίσει.
Ψιχουλιάζετε με τα χέρια σας την φέτα η με ένα πηρούνι.
Ρίχνετε τα τρίμματα στο μείγμα μέσα στο ταψί.
Στολίζετε με ροδέλες ντομάτας και την πιπεριά.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο 160C μέχρι να ροδίσει 20-30 λεπτά.
Καλή σας όρεξη!!













ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να ειναι καταπληκτικο θα το δοκιμασω συντομα.

Eri είπε...

Τέλειο Ρένα, αυτού του είδους οι τάρτες μας λύνουν τα χέρια!
Καλό ΣΚ!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!