Tiramisu.Χθές μου ήρθε η ιδέα να ψάξω την Ιστορία του.Είναι κάπως μπερδεμένη αφού κυκλοφορούν πολλές εκδοχές για το πως προήλθε αυτό το εκπληκτικό γλυκό.
Η πιο διαδεδομένη εκδοχή είναι οτι γεννηθηκε στην Siena τον 17ο αιώνα, όταν ο Αρχιδούκας της Τοσκάνης Cosimo III των Μεδίκων αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. Oι ζαχαροπλάστες της Siena αποφάσισαν να φτιάξουν ένα γλυκό που χαρακτηρίζει έναν Ευγενή. Έτσι έπρεπε να ήταν ένα "σημαντικό" γλυκό αλλά την ίδια στιγμή να περιείχε απλά υλικά μέσα του και νόστιμα. Στην αρχή το ονόμασαν ""zuppa del duca" αλλά επειδή σύμφωνα με τον μύθο ήταν το αγαπημένο γλυκό των αυλικών επειδή θεωρούνταν αφροδισιακό και κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα πριν απο κάθε ερωτική συνεύρεση, άλλαξε το όνομα σε Tiramisu.
Mια δεύτερη εκδοχη είναι οτι το γλυκό γεννήθηκε στο εστιατόρειο "El Toula'" στο Treviso γύρω στο 1960. Ο Ιδιοκτήτης του έδινε το γλυκό στους πελάτες του για να πάρουν δύναμη και γι'αυτό ονομάστηκε και Tiramisu.
H Τρίτη εκδοχή είναι οτι το γλυκό γεννήθηκε στο Τορίνο απο ένα ζαχαροπλαστείο για τον τότε πρωθυπουργό Camillo Benso Conte di Cavour, για να του δίνει ενέργεια στο δύσκολο έργο του για την ενοποιήση της Ιταλίας, και γι'αυτό ακριβώς ονομάστηκε και Tiramisu.
Όποια απο τις τρεις εκδοχές είναι αληθινή, δεν πάυει να είναι ένα απο τα πιο αγαπητά και διάσημα ιταλικά γλυκά στον κόσμο. Γι'αυτό και εγώ σας παραθέτω μια συνταγή για Tiramisu για να φτιάχνετε στο σπίτι σας με το πενιχρό αντάλλαγμα να μου στείλετε και μένα κανένα κομμάτι.
Πηγή: http://animaitaliana.pblogs.gr/
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 κρόκους αυγών
250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
4 βανιλέτες
6 ασπράδια αυγών χτυπημένα σφικτή μαρέγκα
1 κουταλάκι τσαγιού κρεμόριο
500 γρ Μασκαρπόνε ( η αν δεν υπάρχει, Φιλαδέλφεια) σε θερμοκρασία δωματίου
2 πακέτα σαβουαγιάρ
Δυνατό καφέ εσπρέσο(αν δεν έχετε εσπρεσιέρα στο σπίτι φτιάξτε δυνατό γαλλικό καφέ).
2 κουταλάκια άρωμα πικραμύγδαλο
Σκόνη κακάο
Φτιάξτε 2 με 3 φλυτζάνια δυνατό εσπρέσσο.
Βάλτε τον σε μπώλ να κρυώσει.
Βγάλτε απο το ψυγείο τα αυγά και το τυρί να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε στον καφέ το άρωμα πικραμύγδαλο.
Ξεχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ..
..προσθέτοντας ένα κουταλάκι κρεμόριο...
..μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα που να στέκεται.
Αρχίστε να τα στρώνετε σε μια κουμπωτή φόρμα..
Τα όρθια μπισκότα που έχετε βάλει γύρω γύρω αλείψτε τα με πινέλο.
Μην τα βουτήξετε στον καφέ..Τα θέλουμε πιο σκληρά για να στηρίζουν το γλυκό.
Χτυπήστε τους κρόκους με την ζάχαρη .
Προσθέστε και τις βανιλέτες.Χτυπήστε το μείγμα των αυγών μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέστε κουταλιά κουταλιά το τυρί.
..Μέχρι να ομογενοποιηθεί..
Ανακατέψτε απαλά την μαρέγκα με ένα κουτάλι στο μείγμα των αυγών και του τυριού.
Ρίξτε το πρώτο στρώμα της κρέμας.
Συνεχίστε με το δεύτερο στρώμα σαβουαγιάρ.
Ρίξτε το τελικό στρώμα της κρέμας.
Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει για 3-4 ώρες.
Πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο πριν σερβίρουμε,γιατί τραβάει υγρασία από το ψυγείο και σκουραίνει.
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΡΕΝΑ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ
www.koykoycook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!