Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ!!

Ολα άρχισαν όταν ήρθε το καλοκαίρι!! Πρώτα οι τούρτες,οι τάρτες,τα cheese cakes και μετά τα παγωτά .. Στην αρχή πιο περίπλοκα μετά πιο εύκολα .. Και τώρα οι γρανίτες .. Θα κάνω την αρχή με γρανίτα καρπούζι.Εύκολη συνταγή που δροσίζει γευστικά τον ταλαιπωρημένο από την ζέστη ουρανίσκο!!
Γρανίτες... αφράτες,φρουτώδεις, χρωματιστές, αρωματικές, δροσερές ξεδιψούν και ευφραίνουν ταυτόχρονα.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μισό καρπούζι καθαρισμένο
μισό φλυτζανι ακατέργαστη ζάχαρη
μισό φλυτζάνι νερό
μισό φλυτζάνι λικέρ τσέρι
2 βανιλέτες






Βάζετε την ζάχαρη σε αντικολλητικό σκεύος.
Προσθέτετε το νερό και τις βανιλέτες.
 Ρίχνετε και το λικέρ.
Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σπόρια του.
Το περνάτε στο μπλέντερ.
Το κάνετε πουρέ.
Οταν το σιρόπι δέσει και συμπυκνωθεί,το αφήνετε να κρυώσει και το ρίχνετε στο καρπούζι.
 Ανακατεύετε και το βάζετε ξεσκέπαστο στη κατάψυξη να πήξει.
Το αφήνετε για 4 ώρες περίπου.
Το βγάζετε,το σπάτε με το πηρούνι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
 Σερβίρετε και δροσιστείτε!!!
Τρόπος παρουσίασης:
Γρανίτα μαζί με μπαλάκια καρπουζιού και τριγωνικές φέτες από το φρούτο.



Ως ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..




ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!