Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

PETIT FOUR ( MIKΡΑ ΓΛΥΚΑ)

Σπιτικά πτι φουρ

Υλικά:
Μισό κιλό βούτυρο
Τρία αβγά
Ενάμιση ποτήρι του τσαγιού ζάχαρη
Ένα ποτήρι του κρασιού γάλα
Ένα μπέικιν πάουντερ
Δύο βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Αλεύρι όσο πάρει η ζύμη (Περίπου ένα πακέτο)
Μαρμελάδα (Μισό κουτάκι περίπου)

Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, μετά τα αβγά και το γάλα. Χτυπάμε καλά το μίγμα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: Το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε καλά και ανοίγουμε τη ζύμη μας, σε φύλο. Με ένα καλούπι ή ένα ποτήρι, κόβουμε σε κομμάτια. Τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μισή ώρα περίπου.
Βράζω τη μαρμελάδα και ενώ τα κομμάτια είναι ζεστά, βάζω τη μαρμελάδα σε ένα κομμάτι και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία.
Τα petit four είναι μικρά γλυκά που συνήθως τρώγονται στο τέλος ενός γεύματος ( π.χ με τον καφέ) η σερβίρονται σαν μέρος του επιδορπίου.Το όνομα τους  προέρχεται από την γαλλική γλώσσα και σημαίνει < μικρο φούρνο >. Υπάρχουν 2 κατηγορίες πτι φουρ.
Τα <ξηρα > πτι φουρ που περιλαμβάνουν μικρά γλυκά όπως μπισκότα , μαρέγκες,μακαρόν κ.α. και τα πτι φουρ γλασέ  που είναι διακοσμημένα σαν μικρά κέικ καλυμμένα με φοντάν η διάφορα γλάσα , τα μικρά εκλαιρ και οι ταρτελέτες . Υπάρχουν ακόμα και τα πτι φουρ sales( αλατισμένα).
Στην Αμερική τα πτι φουρ είναι μικρά έργα τέχνης . Δείτε και μόνοι σας παρακάτω:
Red Rose Petit Four

Chocolate Pomegranate Petit Fours
   
   
   Demitasse Party Petits Fours
ΡΕΝΑ Κ.

1 σχόλιο:

mageiras in love είπε...

ΡΕΝΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!!!ΕΛΕΝΗ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!