Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ MICHELIN ????

Ο οδηγός Michelin αναφέρεται συνήθως στη Michelin Red Guide,το οποίο απονέμει τα αστέρια Michelin. Δημοσιεύει επίσης τον Πράσινο Οδηγό για τα ταξίδια και τον τουρισμό, καθώς και αρκετές νεότερες εκδόσεις όπως ο οδηγός Voyageur Pratique (ανεξάρτητα ταξίδια), οδηγός Gourmand (ποιοτική διατροφή), Escapade οδηγός (γρήγορες αποδράσεις) και οδηγός Coup de Coeur ( αγαπημένα ξενοδοχεία).
ΟAndré Michelin δημοσίευσε την πρώτη έκδοση του οδηγού το 1900 για να βοηθήσει τους οδηγούς να συντηρούν σωστά  τα αυτοκίνητά τους, να βρουν αξιοπρεπή στέγαση, και να τρώνε καλά, ενώ περιόδευαν στη Γαλλία. 
Ο οδηγός διανέμεται δωρεάν από το 1900 μέχρι το 1920. Ο οδηγός άρχισε να αναγνωρίζει εξαιρετικά εστιατόρια το 1926 σημειώνοντας καταχωρήσεις τους με ένα αστέρι.
Σταδιακά, πρόσθετοι οδηγοι εισήχθησαν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέχρι το 2010, οκτώ Κόκκινοι Οδηγοί δημοσιεύτηκαν για τις χώρες της Γαλλίας , Γερμανίας , την Ολλανδία , το Βέλγιο / Λουξεμβούργο ,την Ιταλία , την Ισπανία και την Πορτογαλία , την Ελβετία και τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία .
Οι κόκκινοι Οδηγοί δημοσιεύονται επίσης σε επιλεγμένα μεγάλες πόλεις: Παρίσι , Λονδίνο , Τόκυο , Κυότο / Οσάκα , Χοκάιντο , το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο , Νέα Υόρκη , το San Francisco Bay Area και χώρα κρασιού , Λος Άντζελες , Σικάγο , και το Λας Βέγκας . Υπάρχει επίσης μια κόκκινη οδηγός περιλαμβάνει τις "Main Cities of Europe».
                    
Νέα Υόρκη 2006 
Πρώτη Michelin Κόκκινο Οδηγός για τη Βόρεια Αμερική            Το εξώφυλλο της έκδοσης του 1929 τον οδηγό Michelin



 Στον ελληνικό χώρο, μόνο 4 εστιατόρια έχουν καταφέρει να αποσπάσουν αστέρια Michelin, 3 εστιατόρια έχουν από ένα αστέρι ενώ ένα εστιατόριο έχει 2. Κανένα δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει 3 αστέρια, που είναι και το απόλυτο. Ακολουθούν αναλυτικά τα ελληνικά εστιατόρια με αστέρι Michelin.
Σπονδή ** (2 αστέρια Michelin)
Ίσως από τα πιο γνωστά εστιατόρια στην Ελλάδα, το εστιατόριο Σπονδή του κ. Τραστέλη, στεγάζεται σ' ένα αρχοντικό στο Παγκράτι, και φιλοξενεί μοντέρνα πιάτα, με τον σεφ Arnaud Bignon στο τιμόνι του.
Vardis * (1 αστέρι Michelin)
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Πεντελικόν, με τον κλασικό του σχεδιασμό, τα καλοστημένα τραπέζια και την κλασική ελληνική κουζίνα θα σας κερδίσει με την πρώτη. Το πολύ καλό σέρβις είναι ένα από τα ατού του εστιατορίου.
Hytra * (1 αστέρι Michelin)
Γεμάτο στυλ, άνετο εστιατόριο με δημιουργική κουζίνα στου Ψυρρή. Ζεστό και φιλικό σέρβις.
Βαρούλκο * (1 αστέρι Michelin)
Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου, σ' ένα εστιατόριο με καταπληκτική θέα, προσφέρει τα καλύτερα θαλασσινά πιάτα στην Αθήνα. Πλήρες μοντέρνο μενού και καλό σέρβις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!