Τα μικρά αυτά γλυκάκια τα ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που τα είδα και τα γεύτηκα !
Πάντα έψαχνα την συνταγή που θα με βοηθούσε να δημιουργήσω τέλεια κάπκεικς !!
Κάπκεικς μαλακά σχεδόν υγρά εσωτερικά με δυνατό άρωμα και γεύση που θα παρέμειναν
αφράτα ακόμα και αν περνούσαν μέρες!
Σήμερα μαζί θα κάνουμε κάπκεικς σοκολάτας που μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως εσείς
θέλετε!! Εγώ τούς έβαλα επικάλυψη πικρής σοκολάτας με πέρλες και ινδοκάρυδο με τρούφα !!
Μπορείτε να βάλετε σαν επικάλυψη άσπρη σοκολάτα η γλάσσο η frosting της αρεσκείας σας
(Θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση συνταγή για frosting).
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(25-27 κάπκεικς)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1,3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζανιού σκόνη κακάο
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλυτζανιού σπορέλαιο
2 βανιλέτες
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες στο σκεύος
για κάπκεικ.
Ανάψτε τον φούρνο στους 200C.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ την ζάχαρη...
..το αλεύρι..
..το κακάο...
...το μπαίκιν πάουντερ...
...την σόδα...
..το αλάτι...
Ανακατέψτε το μείγμα και <σπάστε> τυχόν σβόλους(συνήθως από το κακάο).
Ρίξτε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά....
..το γάλα...
το σπορέλαιο...
..τις βανιλέτες και το ζεστό νερό...
Ανακατέψτε καλά με σύρμα..
Το μείγμα είναι νερουλό ..Μην φοβάστε !!
Ετσι πρέπει να είναι..
Γεμίστε τις θήκες στα 2/3 όχι παραπάνω..
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες Σάνιτας μιας χρήσης.
Μην ξεχάσετε να βάλετε και σε αυτές άσπρες θήκες.
Ψήστε στον φούρνο για 18-22 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν..
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..
Βγάλτε τις άσπρες θήκες αν θέλετε..
Λιώστε κουβερτούρα με λίγο γάλα..
Αφήστε την να κρυώσει..
Βουτήξτε το πάνω μέρος των κάπκεικς στην σοκολάτα.
Ρίξτε από πάνω χρωματιστές πέρλες.
Η πασπαλίστε με ινδοκάρυδο και τρούφα!
Όπως και να τα διακοσμήσετε θα καταβροχθιστούν πάραυτα!!
Σας το υπόσχομαι!!
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
Πάντα έψαχνα την συνταγή που θα με βοηθούσε να δημιουργήσω τέλεια κάπκεικς !!
Κάπκεικς μαλακά σχεδόν υγρά εσωτερικά με δυνατό άρωμα και γεύση που θα παρέμειναν
αφράτα ακόμα και αν περνούσαν μέρες!
Σήμερα μαζί θα κάνουμε κάπκεικς σοκολάτας που μπορείτε να τα διακοσμήσετε όπως εσείς
θέλετε!! Εγώ τούς έβαλα επικάλυψη πικρής σοκολάτας με πέρλες και ινδοκάρυδο με τρούφα !!
Μπορείτε να βάλετε σαν επικάλυψη άσπρη σοκολάτα η γλάσσο η frosting της αρεσκείας σας
(Θα σας δείξω σε επόμενη ανάρτηση συνταγή για frosting).
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(25-27 κάπκεικς)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1,3/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλυτζανιού σκόνη κακάο
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
1,1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά
1 φλυτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλυτζανιού σπορέλαιο
2 βανιλέτες
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
Βάλτε τις ειδικές χάρτινες θήκες στο σκεύος
για κάπκεικ.
Ανάψτε τον φούρνο στους 200C.
Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ την ζάχαρη...
..το αλεύρι..
..το κακάο...
...το μπαίκιν πάουντερ...
...την σόδα...
..το αλάτι...
Ανακατέψτε το μείγμα και <σπάστε> τυχόν σβόλους(συνήθως από το κακάο).
Ρίξτε τα αυγά χτυπημένα ελαφρά....
..το γάλα...
το σπορέλαιο...
..τις βανιλέτες και το ζεστό νερό...
Ανακατέψτε καλά με σύρμα..
Το μείγμα είναι νερουλό ..Μην φοβάστε !!
Ετσι πρέπει να είναι..
Γεμίστε τις θήκες στα 2/3 όχι παραπάνω..
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θήκες Σάνιτας μιας χρήσης.
Μην ξεχάσετε να βάλετε και σε αυτές άσπρες θήκες.
Ψήστε στον φούρνο για 18-22 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν..
Αφήστε τα να κρυώσουν καλά..
Βγάλτε τις άσπρες θήκες αν θέλετε..
Λιώστε κουβερτούρα με λίγο γάλα..
Αφήστε την να κρυώσει..
Βουτήξτε το πάνω μέρος των κάπκεικς στην σοκολάτα.
Ρίξτε από πάνω χρωματιστές πέρλες.
Η πασπαλίστε με ινδοκάρυδο και τρούφα!
Όπως και να τα διακοσμήσετε θα καταβροχθιστούν πάραυτα!!
Σας το υπόσχομαι!!
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
2 σχόλια:
Υπέροχα και από εμφάνιση και από γεύση φαντάζομαι. Αυτά με το ιδνοκάρυδο θα μου αρέσουν πολύ γιατί ο συνδιασμός ινδοκάρυδο σοκολάτα είναι σούπερ!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ !! ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!