Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΣΠΡΕΣΣΟ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ!!


Όταν μιλούν οι τούρτες...............
Roscoe "Fatty" Arbuckle, 1913.
Ο Arbuckle έφαγε την πρώτη τούρτα σε αμερικανική ταινία--τη βωβή ταινία "Μια φωνή απ' τα βαθιά"--αλλά σύντομα άλλαξε τους συσχετισμούς, τελειοποιώντας την τεχνική του να πετάει ταυτόχρονα δύο τούρτες, σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
Moe Howard, Curly Howard, Larry Fine, ​ οι Τρεις Στούτζες, 1933-1966
Οι τρεις Στούτζες συνέχισαν την παράδοση "στα μούτρα σου", πετυχαίνοντας ακούραστα ο ένας τον άλλο σε μεγάλο αριθμό ταινιών. Ο νεότερος τουρτωτής Aron Kay ανέφερε την οφειλή του στην παράδοσή τους.
Marguerite Duras, 1969
Η γαλλίδα συγγραφέας των <Ο Εραστής> και <Χιροσίμα, αγάπη μου> ήταν το πρώτο θύμα τις πολυπράγμονος καριέρας του Βέλγου αναρχο-χωρατατζή Noël Godin.
Rennie Davis, 1973
Δεν υπήρξε πραγματικό θύμα τούρτας εφόσον το βλήμα δεν βρήκε στόχο, αλλά ο ηγέτης του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ ήταν ο πρώτος στόχος του Aron Kay. Ο χίπι τουρτο-ρίπτης είχε αντιρρήσεις για το γεγονός ότι ο Davis είχε προσηλυτιστεί από το παιδί-γκουρού Maharaj Ji.
Bill Gates, 1998
Συνοδευόμενος από 30 βοηθούς, ο Godin κατάφερε τρεις τούρτες στο πρόσωπο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο. Ο στρατηγικός σχεδιασμός πίσω από την πράξη υπήρξε εντατικότατος, και οδήγησε στο παράπονο του Godin ότι η αντίδραση του Gates ήταν ανεπαρκής.Πηγή: http://radicaldesire.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
(για στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 cm)
3 μεγάλα αυγά
120 γρ ζάχαρη
70 γρ αλεύρι
50 γρ κόρν φλάουερ
1 κουταλάκι γεμάτο μπαίκιν πάουντερ
2 βανίλιες
10 γρ κακάο σκόνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
600 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
6 κουταλιές λικέρ πορτοκάλι η χυμό πορτοκαλιού
3 κουταλάκια νεσκαφέ
10 αυγά-5 βανίλιες
800 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι κρεμοριο
Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη να 
αφρατέψουν. Ρίχνετε τις βανίλιες.
Προσθέτετε το αλεύρι και το κόρν
φλάουερ λίγο -λίγο μαζί με το μπαίκιν.
Τελειώνουμε με το κακάο. 
Βουτυρώνουμε  το σκεύος μας .
Βάζουμε χαρτί ψησίματος να 
κολλήσει καλά 
στα τοιχώματα και βουτυρώνουμε
και το χαρτί..
Προθερμαίνουμε καλά τον φούρνο μας 
στους 200 C. Κατεβάζουμε στους 180C
και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε
 το παντεσπάνι μας στα δυο ..
Φτιάχνουμε εσπρέσο στην μηχανή η αν δεν 
έχουμε εσπρεσιέρα,δυνατό γαλλικό καφέ. 
Προσθέτουμε 2 κουταλιές ζάχαρη
και  1 κουταλιά Cointreau λικέρ η
Grand Marnier. Βρέχουμε τον έναν
δίσκο  από το παντεσπάνι μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ
Βάλτε την σοκολάτα, με τον νεσκαφέ και το λικέρ κουαντρώ να λιώσουν σε σιγανή φωτιά, σε μπαίν μαρί.. .  
Ξεχωρίστε τα αυγά και χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Βάλτε τα σε ένα μπώλ.
Βγάλτε την λιωμένη σοκολάτα από το μπαίν μαρί και αφήστε την να κρυώσει. 
Χτυπήστε την  κρέμα γάλακτος μαζί με το κρεμοριο σε δυνατή ταχύτητα να γίνει
μια σφικτή σαντιγί και ρίξτε την στο μπώλ μαζί  με την μαρέγκα..


Χτυπήστε τα κροκάδια με τις βανίλιες σε δυνατή ταχύτητα να ασπρίσουν. 
Ρίξτε μέσα στα κροκάδια  κουταλιά κουταλιά το μείγμα της σοκολάτας.
Στο τέλος ρίξτε τη μαρέγκα και την σαντιγί και ανακατέψτε με σπάτουλα.
Αφήστε την να σφίξει στο ψυγείο
(τουλάχιστον 2 ώρες και κάτι)...


Γεμίστε την τούρτα σας με την μους. 
Καλύψτε με το δεύτερο δίσκο από
το παντεσπάνι. Βρέξτε το με το
μείγμα του καφέ.
Σκεπάστε με την υπόλοιπη μους. 
Λιώστε λίγη κουβερτούρα μαζί
με λίγη κρέμα γάλακτος.
Αφήστε την να κρυώσει και
βάλτε την σε κορνέ μιας χρήσεως. 
< Παίξτε > πάνω στην τούρτα σας με την σοκολάτα .Για να κάνετε λεπτές γραμμές
κόψτε την μύτη του κορνέ πολύ λίγο...
 Βάλτε την ξανά στο ψυγείο να σφίξει!!


ΩΣ  ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ !!
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ(ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου) 



1 σχόλιο:

Σοφία Τσιμάρη είπε...

μου τρεχουν τα σαλιααααααααα...........θα την δοκιμασω

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!