Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ!!...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥ!!!


Η απεργία αποτελεί μέσο έκφρασης του δικαιώματος της συνδικαλιστικής ελευθερίας και μέσο άσκησης πίεσης εργαζομένων σε σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά των εργοδοτών τους και κατά του κράτους όταν το τελευταίο λειτουργεί ως εργοδότης. Πρόκειται για την μαζική άρνηση εργατικών ομάδων να εκτελέσουν εργασία. Οι απεργίες έγιναν αρχικά σημαντικές κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης, όταν η μαζική εργασία έγινε σημαντική στα εργοστάσια και τα ορυχεία. Στις περισσότερες χώρες ετέθησαν γρήγορα εκτός νόμου, καθώς οι εργοστασιάρχες είχαν κατά πολύ μεγαλύτερη πολιτική εξουσία απ’ ό,τι οι εργάτες. Οι περισσότερες δυτικές χώρες νομιμοποίησαν εν μέρει την απεργία στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ή στις αρχές του εικοστού.
Οι απεργίες έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να αλλάξουν πολιτικές ή ακόμα για να ρίξουν μια κυβέρνηση. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι αυτό της απεργίας των ναυπηγείων του Γκντανσκ που καθοδηγήθηκε από τον Λεχ Βαλέσα. Η απεργία αυτή ήταν μια σημαντική απεργία στην πάλη για δημοκρατική ελευθερία στην Πολωνία, και επίσης ένα σημαντικό ορόσημο στο δρόμο για την πτώση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη.
Η τακτική της απεργίας έχει πολύ μεγάλη ιστορία. Περίπου στο τέλος της 20ης δυναστείας, υπό την εξουσία του Φαραώ Ραμσή Γ’ στην Αίγυπτο, δηλαδή περίπου 3500 χρόνια πριν, οι εργάτες της βασιλικής νεκρόπολης οργάνωσαν την πρώτη γνωστή απεργία ή εργατική εξέγερση στην ιστορία. Το γεγονός καταγράφηκε με λεπτομέρειες σε έναν πάπυρο της εποχής, που διατηρήθηκε, και βρίσκεται σήμερα στο Τορίνο.
Πηγή : http://el.wikipedia.org

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 πολύχρωμες πιπεριές
5 μικρά η 3 μεγάλα κρεμμύδια
μισή κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια 
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί Samos nectar
1 κουτί ντοματάκια
1 κουταλιά πελτέ ( προαιρετική )
αλάτι-πιπέρι
καλαμποκέλαιο
Ότι είδος μακαρόνια θέλετε

Ψιλοκόβουμε όλα μας τα υλικά.
Τα σοτάρουμε,να μαραθούν καλά.. 
Τα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε
να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ. 
Περνάμε τα ντοματάκια από το μούλτι.
Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε και 1-2 ποτήρια νερό μαζί
με το αλάτι και το πιπέρι. 
Αν θέλουμε προσθέτουμε και μια
κουταλιά πελτέ..
Αφήνουμε να βράσει  και να χυλώσει
σε σιγανή φωτιά περίπου 15-20 λεπτά.
Ρίχνουμε  τα μακαρόνια μας να βράσουν
σε κοχλαστό αλατισμένο νερό μαζί με
λίγο καλαμποκέλαιο.
Πάντα al dente.
Στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!
Μην ξεχάσετε !!!.. Μπόλικο τυρί!!!


ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!