Όπως πολλοί είμαι και γω μακαρονού. Ψάχνω συνεχώς συνταγές για μακαρόνια < αλλιώς >.Για να ξεφύγω από την πεπατημένη.
Όταν ο δάσκαλος μου στην σχολή μαγειρικής μας έδειξε αυτή την συνταγή υποσχέθηκα ότι θα την φτιάξω και γω στο σπίτι ..
Άργησα λίγο .. Περίπου 5 μήνες... Αλλά χθες αποφάσισα επιτέλους να την φτιάξω, διαλέγοντας
τα δικά μου υλικά και διαμορφώνοντας την δική μου εκδοχή.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ(για 2 ρολά)
Μισό πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 συσκευασία ανάμικτα λαχανικά(450γρ)
1 φιλέτο γαλοπούλας
10 φύλλα κρούστας
7 φέτες ζαμπόν
7 φέτες τυρί Ένταμ
1 φακελάκι μοτσαρέλα τριμμένη(200 γρ)
3 αυγά
1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
μαύρο πιπέρι
Βράστε τα λαχανικά...
Ψιλοκόψτε το φιλέτο γαλοπούλας.
Σωτάρετε την γαλοπούλα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο..
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Βουτυρώστε τις φόρμες και στρώστε 5 φύλλα κρούστας σε καθεμιά... Βουτυρώστε τα φύλλα..
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και το Ένταμ..
Βάλτε τα σε μπώλ και προσθέστε την μοτσαρέλα...
...την σοταρισμένη γαλοπούλα..
..τα λαχανικά...
...και τα μακαρόνια...
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά..
Ρίξτε τα στο μείγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος..
Ανακατέψτε....
Στρώστε το μείγμα στις φόρμες..
Γυρίστε το φύλλο και διπλώστε το και από τις 2 πλευρές αντίστοιχα.
Χώστε τις άκρες στην στενή πλευρά της φόρμας προς τα κάτω..
Βουτυρώστε καλά τα φύλλα και βρέξτε με λίγο νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν..
Βγάλτε τα ρολά από τις φόρμες γιατί αλλιώς υγραίνεται η κρούστα και μαλακώνει..
Μισό πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
1 συσκευασία ανάμικτα λαχανικά(450γρ)
1 φιλέτο γαλοπούλας
10 φύλλα κρούστας
7 φέτες ζαμπόν
7 φέτες τυρί Ένταμ
1 φακελάκι μοτσαρέλα τριμμένη(200 γρ)
3 αυγά
1/4 φλυτζανιού κρέμα γάλακτος
μαύρο πιπέρι
Βράστε τα λαχανικά...
Ψιλοκόψτε το φιλέτο γαλοπούλας.
Σωτάρετε την γαλοπούλα σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο..
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Βουτυρώστε τις φόρμες και στρώστε 5 φύλλα κρούστας σε καθεμιά... Βουτυρώστε τα φύλλα..
Ψιλοκόψτε το ζαμπόν και το Ένταμ..
Βάλτε τα σε μπώλ και προσθέστε την μοτσαρέλα...
...την σοταρισμένη γαλοπούλα..
..τα λαχανικά...
...και τα μακαρόνια...
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά..
Ρίξτε τα στο μείγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος..
Ανακατέψτε....
Στρώστε το μείγμα στις φόρμες..
Γυρίστε το φύλλο και διπλώστε το και από τις 2 πλευρές αντίστοιχα.
Χώστε τις άκρες στην στενή πλευρά της φόρμας προς τα κάτω..
Βουτυρώστε καλά τα φύλλα και βρέξτε με λίγο νερό.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν..
Βγάλτε τα ρολά από τις φόρμες γιατί αλλιώς υγραίνεται η κρούστα και μαλακώνει..
Διαλέξτε εσείς τα υλικά που θα βάλετε στο δικό σας ρολό ... Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Στέλιος Μυλιώτης)
4 σχόλια:
Πολύ λαχταριστές δείχνουν οι μακαρονόπιτες!Η δόση των 250 γρ.μακαρονιών αρκούν για τις δύο μακρόστενες φόρμες του κέϊκ ?Αν θελήσω να χρησιμοποιήσω όλο το πακέτο των μακαρονιών και επιθυμώ να χρησιμοποιήσω ταψί,τι μέγεθος περίπου να έχει?Φυσικά τα υλικά διπλασιάζοναι και φαντάζομαι ότι μετά είναι μία ιδανική συνταγή που καλύπτει πολλά άτομα.Ευχαριστώ,καλό βράδυ!
Καταπληκτικη ιδεα!!!
Φαινεται πεντανοστημο και ιδιαιτερα ευπαρουσιαστο!!
Καλως σε βρηκα κι ελπιζω να τα λεμε!!
ναι αρκουν!!αν χρησιμοποιησεις ολο το πακετο το ταψι πρεπει να ειναι 30χ 50 τουλαχιστον!!αλλα χανεις το σχημα του ρολου και το κριτσανιστο της κρουστας που περιβαλει την γεμιση!! εγω θα σου προτεινα να χρησιμοποιήσεις 4 φόρμες αντι για ταψι και θα βγάλεις πολλές μερίδες -φετες!!
ελπινικη καλησπερα!!!ειναι νοστιμο!! και γρηγορο!! έχεις φαγητο σε μια ωριτσα αν βεβαια έχεις κρουστα ξεπαγωμενη στο ψυγειο!!
Δημοσίευση σχολίου
Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!