Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ !!

Οι μπρουσκέτες είναι ο ιδανικός τρόπος να φτιάξετε ένα υπέροχο ορεκτικό με μπαγιάτικο ξερό ψωμί.
Με ντομάτα και σκόρδο, ρίγανη,ελαιόλαδο, παρμεζάνα η μοτσαρέλα, σολωμό. αντζούγιες, πέστο η προσιούτο.
Τς μπρουσκέτες,τις συναντάμε συχνά σε ιταλικά εστιατόρια. Είναι ένας μεζές ελαφρύς αλλά χορταστικός και αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για το αγαπημένο σας κρασί. Σήμερα θα φτιάξετε μαζί μας μπρουσκέτες με φέτα και άρωμα από γλυκό κρασί Ανθεμις της ΕΟΣ Σάμου.
 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 μεγαλούτσικες ντομάτες
15 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
πιπέρι-ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
260 γρ φέτα
μισό ποτήρι γλυκού κρασιού Άνθεμις
Ξεφλουδίστε τις ντομάτες.
 Περάστε τις στο μούλτι.
 Καθαρίστε το σκόρδο.
 Λιώστε το σκόρδο στην πρέσα.

 Προσθέστε το πιπέρι,το λάδι..
 ...την ρίγανη..
..και το μισό ποτήρι  Ανθεμις...

Θρυματίστε την φέτα και ρίξτε την στο μείγμα της ντομάτας.
Κόψτε το ψωμί..
Βάλτε το σε λαδωμένο ταψί..

 Απλώστε το μείγμα πάνω στο ψωμί.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 200 C μέχρι να ροδίσουν..
Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, κάντε μας ένα σχόλιο.
Αν θέλετε και άλλοι να δουν ότι βλέπετε εσείς, πατήστε το εικονίδιο g+1.
Μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτή την ανάρτηση στην σελίδα σας στο facebook, πατώντας στο εικονίδιο F και μετά κοινοποίηση.
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !!